Miltronic

Miltronic startades 1965. En av de första produkter som Miltronic började importera till Sverige var en mycket speciell kabel från tyska Lapp Group med namnet ÖLFLEX®.
ÖLFLEX® blev snabbt ett begrepp, och Miltronic är nu marknadsledande inom flexibel kabel på den svenska marknaden. Se gärna vår presentationsfilm nedan!


miltronic-2

Miltronic är ett helägt dotterbolag till Lapp Group och är koncernens försäljningsbolag på den svenska och danska marknaden.

 

Brett och komplett
Miltronic är en komplett leverantör och har ett brett sortiment av kabel och elkomponenter, omkring
40 000 artiklar. Våra största produktområden är kabel, specialkabel, automation, förskruvningar, kontaktdon, kapslingar, skyddsslang och släpkedjor. Kabelsortimentet omfattar bland annat flexibla kablar, temperaturbeständig-, data- och  busskabel. Miltronic erbjuder också fotoceller, sensorer, givare och märksystem med mera.

 

Miltronic samarbetar med marknadsledande och kvalitetsmedvetna leverantörer från hela världen.

 

För att ge support och leverera de bästa lösningarna till våra kunder har vi egna säljare över hela landet och kunniga produktchefer som står till förfogande med sina kunskaper.

 

Miltronics huvudkontor, lager- och logistikcenter ligger i Nyköping. I Nyköping finns också en produktionsanläggning för kundanpassad tillverkning och i Hultsfred tillverkas spiralkabel. Lokalkontor för den danska marknaden finns i Greve, söder om Köpenhamn.

 

Miltronic omsätter ca 278 MSEK och har 90 anställda.

 

Lapp Group
Lapp Group är en global koncern med stor forsknings- och utvecklingsverksamhet, egen produktion och 39 säljbolag över hela världen. Företaget har 3 300 anställda.