Affärsutvecklingschef

Är du en modern ledare som vill skapa nya affärsmöjligheter? Då är du kanske Miltronics nya affärsutvecklingschef! Du kommer att leda de team som utvecklar och marknadsför våra olika produktportföljer och tjänster samt, genom förstärkt analysarbete, identifiera nya marknadssegment och applikationer att fokusera på för fortsatt god tillväxt.

Våra kunder verkar ofta inom utveckling, produktion och drift av industriella applikationer. Det innebär komplexa försäljningsprocesser där vi möter kunden direkt, alternativt via grossist eller systemintegratör.

I rollen som affärsutvecklingschef på Miltronic har du ansvar för att utveckla och förvalta marknads- och produktstrategierna. Du leder, utvecklar och stöttar ditt team med produktchefer och specialister, samt inom digitalisering och marknadsföring, i både den svenska och den danska organisationen.

Ditt fokus ligger på att driva fram nya affärsmöjligheter, i nära samarbete med säljchefer och den övriga organisationen. Du ansvarar för att ta fram marknadsanpassade initiativ samt utarbeta och utvärdera analyser efter genomförda sälj- och marknadsaktiviteter. Med ditt ledarskap får du ditt team att växa och uppnå satta mål. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

  • Utveckla marknads- och produktstrategin inom den svenska och den danska verksamheten
  • Leda avdelningarnas arbete med att skapa efterfrågan på Miltronics produkter och tjänster
  • Sammanställa övergripande konkurrens- och marknadsanalyser, analyser av försäljningsutvecklingen som helhet, samt inom respektive produktområde
  • Leda och bredda den strategiska marknadsföringen och utvecklingen av våra viktiga digitala verktyg och kanaler.

Vem är du?

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av affärsutveckling, försäljning och ledarskap inom industriell B2B. Vi tror att du har akademisk bakgrund, är troligtvis ingenjör eller ekonom med tekniskt intresse, gärna från internationella industriföretag i automationsbranschen.

Ditt arbetssätt är strukturerat och analytiskt. Du har ett starkt affärsdriv. Intern kommunikation och samarbete är av vikt och vi tror att du har en god administrativ förmåga. Som person är du lyhörd, kommunikativ och bygger nätverk ­– internt och externt – men har även mod att utmana. Intresse för ledarskap och att få dina medarbetare att växa är avgörande för att lyckas i denna roll.

Förutom att behärska det svenska språket väl i tal och skrift, krävs att du har goda kunskaper i engelska. Du kommer att arbeta i ett internationellt, marknadsledande företag med stort fokus på individuell tillväxt. Hos oss är det viktigt att ha roligt på jobbet och känna sig motiverad även en måndagsmorgon!

Placeringsort: Nyköping

Välkommen till Miltronic!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vid med Classicus. Har du frågor kring tjänsten, kontakta Bengt-Ove Jonsson, tel 076-771 65 51 eller e-post bengt-ove.jonsson(at)classicus.se. Vi bearbetar ansökningarna löpande och ser gärna att du anmäler ditt intresse snarast.

Välkommen med din ansökan senast den 15 november. Klicka här för att ansöka!

Om Miltronic

Miltronic saluför ett av marknadens bredaste sortiment av kabel, el- och automationskomponenter. Med hög teknisk kompetens, kvalificerad rådgivning och tillgänglighet överträffar vi våra kunders förväntningar. Vi samarbetar med marknadsledande och kvalitetsmedvetna tillverkare från hela världen och utvecklar och förbättrar vårt sortiment kontinuerligt.

Miltronic är ett helägt dotterbolag till Lapp Group och är koncernens försäljningsbolag på den svenska och danska marknaden. Lapp Group är en global koncern med stor forsknings- och utvecklingsverksamhet, egen produktion och 40 säljbolag över hela världen.

Miltronics huvudkontor ligger i Nyköping där även lager och logistikcenter finns, samt vår avdelning Miltronic Systems där vi kundanpassar våra produkter. Vid produktionsanläggningen i Hultsfred spiraliseras kabel. Ett lokalkontor för den danska marknaden finns i Greve, söder om Köpenhamn. Miltronic omsätter ca 278 MSEK och har 90 anställda.