Elinstallation

Kabel och komponenter för byggnader

Produkter för elinstallation

Med över 50 år som marknadsledande distributör av kabel och komponenter för OEM/maskinbyggare tar vi nu steget vidare och erbjuder ett utökat produktsortiment anpassat för allmän elinstallation i industrifastigheter och kommersiella byggnader.

Kraftpaketet – installationskabel för projekt inom industri och infrastruktur

Kraftpaketet - kabel för elinstallation i byggnader

Produktportföljen Kraftpaketet med kabel för elinstallation i byggnader riktar sig primärt mot projekt inom industri och infrastruktur.

Produktportföljen kallar vi Kraftpaketet, och den riktar sig primärt mot projekt inom industri och/eller infrastruktur. Till skillnad från våra vanliga maskinkablar (exempelvis ÖLFLEX® som monteras i och kring maskiner – med höga krav på prestanda för tuffa miljöer), så är kablarna i Kraftpaketet generellt sätt av enklare design. De är avsedda för fast installation inom byggnader och för processer utanför maskiner, så där finns helt enkelt inte kraven på hög kemisk beständighet samt flexibilitet.

I vår katalog Kraftpaketet finner du ett urval av det produktutbud som är speciellt anpassat för allmän elinstallation. Katalogen finns för nedladdning i listan till höger.

Många av våra produkter är e-nummersatta och kan med fördel köpas via någon av landets ledande elgrossister. Ladda gärna hem vår e-nummerkatalog för smidiga inköp!

Spara resurser – låt oss vara en del av ditt projekt!

Projektplanering

Miltronic har tillsammans med Lapp en stabil grund att stå på tack vare vår vana att jobba med stora projekt.

Vi har god logistik både lokalt och globalt samt en väl fungerande supportorganisation med kundservice, teknisk innesälj och produktchefer placerade i Nyköping. 

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan underlätta din vardag!

Våra kablar för elinstallation

Vi erbjuder dels de kablar som används på kontinenten, som vedertaget kallas "med tysk standard". Dessa produkter är givetvis CE-godkända och får utan några hinder användas för installationer i Sverige under förutsättning att de passar för installationsmetoden (i mark/utomhus/inomhus). De finns i både PVC- och i halogenfritt utförande.

Vi erbjuder även ett sortiment av kablar med svensk standard (SS) i halogenfritt utförande.

Eftersom i stort sett samtliga kablar med svensk standard blev halogenfria samband med införandet av CPR, finns det möjligheter för dig som vill komplettera med PVC-kablar i befintliga byggnader, i nya byggnader eller utomhus om kravet från beställaren är klass Eca.

Kraft- och styrkabel

Halogenfri kabel med ledare av koppar (svensk standard)

EXQ LIGHT, EXLQ, EXQJ och FXQJ. Klicka för mer information om respektive produkt.

Halogenfri kabel med ledare av aluminium (svensk standard)

AXQJ. Klicka för mer information om produkten.

Instrumentkabel

Brandresistent kabel

Halogenfri kabel för kraft- och styr med ledare av koppar

(N)HXH FE180/E30 och (N)HXCH FE180/E90. Klicka för mer information om respektive produkt.

Halogenfri brandresistent kabel för data och larm med ledare av koppar eller glasfiber

BETAflam® JE-H(ST) H, ETHERLINE® FIRE CAT. 5e PH 120 och HITRONIC® FIRE. Klicka för mer information om respektive produkt.

CPR

CPR-logo

Construction Products Regulation (CPR) är en förordning från EU – på svenska mer känd som Byggproduktförordningen, vars syfte är att reglera gränserna för brandsäkerhet och farliga ämnen i byggmaterial. Förordningen gäller från och med 1 juli 2017.

Kablar som omfattas av Byggproduktförordningen är kraft-, telekommunikations- och signalkablar som installeras permanent och är avsedda för driften av byggnaden, till exempel belysning, ventilation och värme. Vi har ett stort sortiment av kabel som är godkända enligt CPR.